icon Skip to main content
✔️ Handgjorda lampor ✔️ Svensktillverkade ✔️ Smidiga betalningar - Swish & Klarna

Sagan om Lampverket

Det finns en plats där sommarsolen aldrig går ner, i folkmun kallad de väglösas by. Den heter Killingi och här har vi vårt arv. En plats med vidsträckta fjällhedar som blommar i fjällgröna, stjärnbräcka och slåtterblom. Kaitumälven som flyter genom byn är en av Europas sista orörda, med vatten från mäktiga Kebnekaise. När vädret är klart kan man se berget i fjärran. Här vävde moster Gunvor bordlöpare av tidningspapper och mormor bytte egenstickade Lovikkavantar mot renkött på marknaden. Morfar svetsade egen torkvinda med telefonkabel som lina, som gick att hissa högt, högt så att korna inte nådde att äta på lakanen. På denna plats har man alltid sett om sitt och klarat sig på det man har. Stort och kargt och ensamt. Samtidigt varmt vördnadsfullt inför livet och naturen.

I sådana historier från gården i Lappland finns Lampverkets hjärta. Men i hjärtat finns också minnen från barfota sommardagar på Gotland och promenader i Stockholms gamla innerstadskvarter. I kärleken till det tidlösa, vackra – till vad händer kan skapa och naturen kan ge.

Våra lampstommar svetsas av kunnig hand i Stockholm och pulverlackeras med färg av bästa kvalitet. Vi väljer våra tyger med största omsorg – nytillverkade ekologiska eller vintage tvättade med miljövänlig såpa. Skärmarna syr vi själva, med hjälp av vår lokala sömmerska. Allt för att göra så litet avtryck vi kan på klimatet och så stort intryck som möjligt i ditt hem. Idag, i morgon och många år framöver.

 

 

Your Cart

Your cart is currently empty.
Click here to continue shopping.
Thanks for contacting us! We'll get back to you shortly. Thanks for subscribing Thanks! We will notify you when it becomes available! The max number of items have already been added There is only one item left to add to the cart There are only [num_items] items left to add to the cart